torstai 20. kesäkuuta 2013

Mietintää cosplaysta harrastuksena ja hieman itsestä.

Tosiaan Cosplayta olen harrastanut jo semmoiset 6 vuotta ja coneissa käynyt 5 vuoden ajan. Huomaa kyllä kuinka sitä on vanhentunu näissäkin asioissa. Tosiaan ensimmäinen coni oli se Tracon IV joka järjestettiin silloin joskus vielä Hervannassa ja tosiaan talvena. Kävijä määrät ovat kasvaneet huimasti ja samoja naamoja yhä edelleen näkee coneissa mikä on mukavaa kylläkin ja on se ihana kuinka mua paljon nuoremmat ovat löytäneet harrastuksen. Silti olen ihmetellyt kuinka suuri haloo tuosta desuconin lippu asiasta on noussut ja osittain tullut tosiaan tämä keikka fiilis et ostetaan vaikka esim. KISSin konserttiin paljon lippuja ja myydään kalliimmalla eteenpäin.

Toinen mikä nyt on huvittanut hieman, kun on lukenut ihmisten palautetta desuconin jälkeen et tälläiset ns normi pukuiset hengailijat ärsyttävät coneissa (tai jotain tähän suuntaan). Itse ainakin ekassa conissani olin ihan normi vaatteissa ja vain ihmettelin kaikkea uutta ja jännää enkä missään ohjelmissa käynyt ja vain hengailin. Nykyään jos asu alkaa ärsyttää niin kyl sitä sit normi vaatteet käy heittämäs päälle ja samoin jos iltabileisiin menen niin siinä vaiheessa viimeistään on vaatteiden vaihto kasuaaliin pukeutumiseen. No en muutenkaan pidä itseäni minkäänmoisena truu otakuna. Niin vähän tulee sarjoja seurattua että harvoin coneissa käsitellään ohjelmissa semmoisia sarjoja joista itse tykkään tai pelejä, joten aika paljon sit hengailen. Cosplaykisat ja amv-kisa on semmoiset että ne kiinnostavat eniten ja niitä pääasiassa aina coniin menen katsomaan. Tietenkin conissa tapaan myös kavereitani joita en sitten muuten vapaa ajallani oikein näe. Pitäisikö siis hengailu kieltää coneissa jos tämmöinen on ihmisten mielestä coneissa miinus? Kaikki conilaiset vain ängettäisiin kaikkiiin ohjelmiin olisi varmasti helvetin kivaa vai mitä?

Muutenkin itse olen aina ollut tämän harrastuksen suhteen vähemmän kriittinen ihminen, mulle se on ihan se ja sama mistä porukka peruukkinsa ostaa, tai onko asu itse valmistettu tai ostettu jostain, kaikki kun eivät osaa ommella/ ei ole varaa tehdä asuja jne. Vai onko pukeutunu lolitaksi tai gootti vermeisiin tai että minkä ikäinen harrastaja on.  Cossaako miestä vai naista, tietenkin aina paljon siistimpää nähdä miesten toteuttavan noita mies hahmoja kun naisten, mutta kyllä moni nainen tekee helvetin hyvin noita mies cosseja ja toiste päin. 

Itse tykkään ihailla asuja, olla kavereitteni kanssa, valokuvata, käydä kehumassa toisten asuja, käydä kisaamassa, olla itse valokuvattavana, toivon myös löytäväni aina uusia kavereita, kenties tutustua uusiin sarjoihin, käydä kiertelemässä myyntipöydät, auttaa muita asujen teossa ennen conia yms.
Kyllä sitä tietenkin itse ompelijana kiinnittää huomioo esim materiaali valintoihin ja että roikkuuko langan pätkiä asusta.

Olen vain Heli ja enkä halua et mua myöskään lokeroidaan mihinkään lokeroon, musiikin tai pukeutumisen suhteen, tykkään metallista, industrialista, popista, iskelmästä, black metallista ja jopa räppikin menee mulle! puketumisen suhteen tykkään metalli/hevi kuteista, 70-80 luku pukeutumisesta, gootti vaatteista, ihan normi vaatteistakin pidän jne ja visual keistä,  haluan rakkailleni ja läheisille ystävilleni vain hyviä asioita elämään mutta pitää niitä vaikeitakin asioita välillä olla jotta sitten niistä pienistä hyvistä asioista voi nauttia, niinkuin kyllä monille muillekin, toivoisin että nuorilla olisi paremmat mahdollisuudet työllistyä ja tarttua omiin unelmiin ja haluan nauttia itsekin pienistä mukavista asioista ja varsinkin cosplay harrastuksesta. Olen tukena hädän keskellä kavereilleni enkä heitä jätä yksin ja varsinkin sisaruksille ja rakkaalle.

Tämmöistä tänään juhannus taitaa mennä pelatessa tai isän kanssa leffoja katsellen.

Muistakaa nauttia pienistä asioista, pelien ihanista maailmoista yms. olkaa ihmisiks juhannuksena ja pitäkää huoli kavereistanne. Itse jatkan tästä Blutengelin kuuntelua ja odotan innolla ensviikon karaoke reissua pääse pitkästä aikaa lauleskelemaan ja tanssimaan, keskiaika markkinatkin ovat ensiviikolla Turussa ja sinne olisi tarkoitus mennä.

Chris Pohl niin tyylikäs mies <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti