tiistai 20. elokuuta 2013

Game Of Thrones, Sengoku Basara ja keskiaikamarkkinoista.

Miehekkeen kanssa on nyt aikalailla tullut ahmittua putkeen tuo Game Of Thrones sarja. Onhan se nyt ihan hemmetin hyvä ja koukuttava sarja. Puvustukset ovat myös erittäin upeat ja hyvin onnistuneet. Kirjaa en itse ole vielä lukenut joten pitihän se kävästä sitten lainaamassa kirjastosta luettavaksi. Sarjan hahmot ovat oikein mielenkiintoisia ja yllätyksiä täynnä. Helposti sarjasta löytää myös sen hahmon jota vihata sitten oikein kunnolla omalla kohdalla se on Cersei ja Joffrey omalla tavallaan. Omia suosikkeja sarjan hahmoista itelle on Daenerys Targaryen, Jon Snow, Arya Stark, Jagen H'ghar, Tyrion Lannister, Jaime Lannister vaikka hän aluksi onkin todella ärsyttävä niin osaa hän yllättää vielä. Khal Drogo oli myös todella sympaattinen körmys. Jokaisella hahmolla on tietenki oma tarinansa ja mielenkiintoisin taitaa olla joko Tyrionin tai Daeneryksen tarina tähän mennessä. Kyllä sitä itkut on tullu väänettyä sarjaa katsoessa kun paljon ihania hahmoja kuolee, kaverini sanoikin mulle tästä, että ei kannata alkaa pitään mistään hahmosta se kummiskin kuolee sarjassa.
 Kannattaa katsoa, vaikka silti yhä edelleen hieman ihmettelen sarjan suurta suosiota. Paljon juonittelua, hienoja pukuja, maisemia, musiikit ovat loistavat, jos alastomuudesta pitää niin sarjahan on täynnä sitä, sekä sarjasta löytyy mukavasti juonenkäänteitä ja yllätyksiä, miekkailua ja lohikäärmeitä.Sengoku Basaran ensimmäinen tuotantokausi tuli myös kateltua ja kyllähän tämäkin sarja sit koukutti heti. Sengoku Basaraan olen tutustunut pelien kautta ja erityisesti Samurai Warriorsin kautta hahmot kun ovat samat ja molemmat käsitteleen Japanin samurai historiaa. Sengoku Basarassa on se hyvä puoli että hahmot ovat persoonallisempia kuin Samurai Warriorsissa ja asut yksinkertaisempia cosplayn kannalta, vaikka SW:ssa omalla tavallaan mukavasti erottuvia hahmoja. Piirros jälki animessa on omaan silmään hyvä, musiikit ovat myös mukaansa tempaavat. Mitsuhide Akechi on oma suosikki hahmo Sengoku Basarassa sekä Samurai Warriorsissa, SW:ssa Mitsuhide on kylläkin ihan erilainen persoonaltaan kuin Sengoku Basarassa.

Traconiin multa on tulossa tosiaan tuo Mitsuhide cossi Sengoku Basarasta ja oon todella tyytyväinen tähän mennessä mutta taidan laittaa sitten kokonaan yhden kirjoituksen Mitsuhiden asun teosta sekä Zoyan asusta.
    

Viime lauantai tuli vietettyä taas keskiaikaisissa maisemissa Hämeenlinnassa. Aamulla aikasin miehekkeen kanssa sinne mentiin Kierreltiin myynti kojut ja tämän jälkeen mentiin katsomaan Rohan tallien esitystä vaikka sama esitys heillä oli kuin Turussakin. Rohan tallien esityksen jälkeen kävästiin syömässä hieman makkara perunoita ja kuunneltiin keskiaika henkistä Greenrose Faire yhtyettä, oli muuten harvinaisen hyvä itse tykästyin ainakin yhtyeeseen. Tämän jälkeen vilkaistiin Barbarian horses esitystä ja kierrettiin hieman linnaa. Tämän jälkeen sitten poistuttiinkin jo alueelta kiertelemään ja katselemaan keskustaa kaatosadekin siinä alkoi niin ei siellä olisi kauheen mukavaa ollu.
Keskiaikamarkkinoilla haluaisin paljon mennä kuvaamaan ihmisten asuja mutta siellä jotenki ei uskalla mennä kyselemään ihmisiltä hei saanko ottaa kuvan susta, niinkuin coneissa tulee tehtyä. No ehkä sitä joskus pääsee napsimaan noista upeista mekoista kuvia.
Oli mukava viikonloppu ja nyt jatkuu cossi asujen ahertaminen paljon on vielä tekemistä ja jännitän hieman NCC kisaa taustanauha vielä tässä myös pitäisi väsätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti